Tang Soo Do 13yo+ Teens

Posted by atrapos 09/08/2017 0 Σχόλια Τέχνες,

Αντί να ενδώσετε στη διαγωγή και τη συμπεριφορά τους, φέρτε τους στη σχολή μας για το Tang Soo Do!

 

Χρειάζεται ο έφηβός σας βοήθεια για να γίνει ο καλύτερος εαυτός του;

 

Οι έφηβοι είναι έξυπνοι και ικανοί - αλλά μπορούν επίσης να γίνουν οι χειρότεροι εχθροί τους.

 

Μεταξύ της πίεσης των συνομηλίκων, της έμφυτης παρόρμησής τους να επαναστατήσουν ενάντια στους γονείς τους και των ορμονών τους, μπορεί να είναι αδύνατο να είναι κοντά σας.

 

Αλλά το μόνο που χρειάζονται είναι μια διέξοδο για τις απογοητεύσεις τους - και μια ευκαιρία να μάθουν πώς να είναι ο καλύτερός τους εαυτός.

 

 

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΕΦΗΒΟΣ ΣΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟΜΕΙΣ;

 

  • Παίρνουν βιαστικές, κακώς μελετημένες αποφάσεις και πρέπει να έχουν καλύτερη κρίση.

 

  • Τους εκφοβίζουν στο σχολείο - ή είναι εκείνοι που  εκφοβίζουν;

 

  • Δεν ασκούνται αρκετά ή πρέπει να χάσουν βάρος;

 

  • Έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και φαίνονται να είναι συνέχεια πεσμένοι; Τα παρατάνε όταν τα πράγματα δυσκολεύουν και αποτυγχάνουν να επιτύχουν τους στόχους τους;

 

ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΛΥΣΗ… Η ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΕΝΟΣ ΕΦΗΒΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ

Μπορεί να δοκιμάσει τη λογική σας ακόμα και στις καλύτερες στιγμές. Ωστόσο, θέλετε το καλύτερο για τον έφηβο σας. Θέλετε να έχει τα εργαλεία που χρειάζεται για να πετύχει τώρα και αργότερα στη ζωή του - και θα θέλατε αυτό να συμβεί χωρίς να χρειαστεί να τραβήξετε όλα σας τα μαλλιά στη διαδικασία. Το να τους κάνετε να κάνουν ό,τι θέλετε να κάνουν, μπορεί να σας φαίνεται εντελώς αδύνατο και δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε.

 

Η εκμάθηση Tang Soo Do βοηθά τα παιδιά να μάθουν πώς να ξεπερνούν τα προβλήματά τους και να παίρνουν σημαντικά μαθήματα – είναι το είδος των μαθημάτων που θα τα ακολουθούν στο σπίτι σας, στο σχολείο τους και για το υπόλοιπο της ζωής τους.

 

Ο ΕΦΗΒΟΣ ΣΑΣ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΜΑ!

Οι έφηβοι που εκπαιδεύονται στο Tang Soo Do μαθαίνουν τα οφέλη του αυτοελέγχου και της πειθαρχίας σε κάθε μάθημα. Τα μαθήματά μας δίνουν έμφαση σε βασικές αξίες όπως η πειθαρχία, ο σεβασμός και η επιμονή. Οι μαθητές μαθαίνουν ότι ο τρόπος που συμπεριφέρονται στους άλλους - εντός και εκτός του dojang - αντανακλά τους ίδιους ως ανθρώπους και επηρεάζει την ικανότητά τους να πετύχουν τους στόχους τους.

 

ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.

Οι έφηβοι μερικές φορές φαίνονται να έχουν μόνο συμπεριφορά και καθόλου σεβασμό - στην πραγματικότητα, μπορεί να φαίνεται ότι κάνουν τα πάντα για να μη σέβονται τους ενήλικες.

 

Στην Atrapos Martial Arts, ο σεβασμός αποτελεί βασική πειθαρχία. Οι μαθητές πρέπει να αντιμετωπίζουν τον εκπαιδευτή τους και τους συμμαθητές τους με σεβασμό ανά πάσα στιγμή.

 

Τελικά, οι έφηβοι που εκπαιδεύονται στο Tang Soo Do μαθαίνουν ότι όταν σέβονται τον εαυτό τους, θα τους σέβονται και οι άλλοι.

 

Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΒΑΣΙΚΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ TANG SOO DO

Είτε πρόκειται για ένα μάθημα πολεμικών τεχνών είτε για έναν αγώνα, η διαφορά μεταξύ μιας καλής και μιας κακής απόδοσης συχνά έγκειται στην κρίση.

 

Οι μαθητές μαθαίνουν πώς να κάνουν κρίσεις εν κινήσει χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που έχουν στα χέρια τους σε συνδυασμό με την εκπαίδευσή τους.

 

Μαθαίνουν επίσης πώς να διακρίνουν μεταξύ καλών ενστίκτων και κακών ενστίκτων - και να χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες για να κάνουν κρίσεις.

ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΦΕΡΤΕ ΤΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ TANG SOO DO.

Μπορεί να φαίνεται ότι ο έφηβός σας θα περνούσε ευχαρίστως όλη την ημέρα καθισμένος στον καναπέ παίζοντας βιντεοπαιχνίδια ή αναρτώντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Η επιδημία των ηλεκτρονικών συσκευών μπορεί να είναι καλό πράγμα από πολλές απόψεις, αλλά οι έφηβοι εξακολουθούν να χρειάζονται σωματική δραστηριότητα για να παραμείνουν σε φόρμα και υγιείς.

 

Τα μαθήματα πολεμικών τεχνών παρέχουν στους εφήβους προκλητικές προπονήσεις σε ένα διασκεδαστικό, κοινωνικό περιβάλλον που ανταγωνίζεται οποιοδήποτε βιντεοπαιχνίδι.

 

ΠΩΣ ΝΑ ΘΕΤΕΤΕ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΕ.

Οι έφηβοι μερικές φορές φαίνεται να μην ενδιαφέρονται για τον καθορισμό στόχων είτε βραχυπρόθεσμων είτε μακροπρόθεσμων.

 

Η μελέτη των πολεμικών τεχνών απαιτεί από αυτούς να επιδιώκουν στόχους σε τακτική βάση. Κάθε δεξιότητα που μαθαίνουν και κάθε ζώνη που κερδίζουν αντιπροσωπεύει έναν στόχο που έχουν επιτύχει.

 

Η θέτιση στόχων με αυτόν τον τρόπο παρέχει στους εφήβους τα εργαλεία που χρειάζονται για να θέτουν εφικτούς στόχους στο σχολείο, στο σπίτι και στη ζωή.

 

 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Ο έφηβός μου δεν με σέβεται καθόλου. Μπορεί το Tang Soo Do να το αλλάξουν αυτό;

Ναι. Ο σεβασμός είναι βασική αξία στη σχολή μας και όλοι οι μαθητές μαθαίνουν να σέβονται τους εκπαιδευτές τους, τους συμμαθητές τους και τους γονείς τους.

 

Ο έφηβός μου αισθάνεται σαν να έχει έναν στόχο στην πλάτη του. Πώς μπορεί η μελέτη του Tang Soo Do να βοηθήσει;

Οι έφηβοι που σπουδάζουν πολεμικές τέχνες μαθαίνουν να συμπεριφέρονται με δύναμη και αυτοπεποίθηση, και αυτό τους κάνει λιγότερο πιθανό να γίνουν στόχος εκφοβιστών. Μαθαίνουν επίσης πώς να υπερασπίζονται τον εαυτό τους αν χρειαστεί.

 

Δεν μπορώ να πιστέψω πόσο κακή είναι η κρίση του εφήβου μου. Μπορεί το Tang Soo Do να κάνει τη διαφορά;

Ναι. Τα μαθήματα πολεμικών τεχνών απαιτούν από τους εφήβους να μαθαίνουν και στη συνέχεια να εφαρμόζουν τα μαθήματα σε αποφάσεις σε πραγματικό χρόνο στη σχολή μας. Αυτή είναι μια δεξιότητα που θα την έχουν μαζί τους παντού.

 

Ο έφηβός μου περνάει όλη την ημέρα παίζοντας βιντεοπαιχνίδια - δεν θα αντισταθεί στην ιδέα να παρακολουθήσει ένα μάθημα Tang Soo Do;

Μπορεί - αλλά τα μαθήματα πολεμικών τεχνών είναι διασκεδαστικά και κοινωνικά, και τα παιδιά τα βλέπουν επίσης ως cool. Είμαστε συνηθισμένοι σε λίγη αντίσταση, αλλά ξέρουμε επίσης πώς να κάνουμε τους εφήβους να ενδιαφέρονται για αυτό που διδάσκουμε και να τους κρατάμε το ενδιαφέρον.

 

Η παρακολούθηση μαθημάτων Tang Soo Do θα κάνει τον έφηβο μου λιγότερο επιρρεπή σε απρόσεκτες και απερίσκεπτες αποφάσεις;

Διδάσκουμε στους εφήβους την αξία του σεβασμού, της πειθαρχίας και της κρίσης, και μαθαίνουν ότι οι αποφάσεις που παίρνονται «στα όρθια» δεν είναι συχνά οι σωστές.

 

Ο έφηβός μου ξεκινάει πράγματα και τα παρατάει συνέχεια. Γιατί να περιμένω ότι το Tang Soo Do θα είναι διαφορετικό;

Οι έφηβοι που θέλουν να διαπρέψουν στις πολεμικές τέχνες πρέπει να δεσμευτούν για συνεχή μελέτη. Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι ο έφηβός σας θα επιμείνει, αλλά μπορούμε να σας πούμε ότι οι εκπαιδευτές μας ενθαρρύνουν την επιμονή και διδάσκουν στους εφήβους ότι δεν μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους αν τα παρατήσουν.