Εκφοβισμός στο σχολείο

Posted by atrapos 20/02/2023 0 Σχόλια Blog,
Εκφοβισμός στο σχολείο

5 κύριοι λόγοι για τους οποίους τα παιδιά πρέπει να μάθουν πολεμικές τέχνες.

Atrapos Martial Arts Kids

Το πιο αβοήθητο συναίσθημα στον κόσμο είναι να έχεις ένα παιδί που φοβάται να πάει στο σχολείο εξαιτίας του εκφοβισμού. Ο εκφοβισμός υπάρχει εδώ και γενιές, αλλά τα πράγματα έχουν εξελιχθεί σε ένα επικίνδυνο και εκπληκτικά κακό επίπεδο με τη βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Μελέτη του Πανεπιστημίου Yale υποστηρίζει ότι τα θύματα εκφοβισμού έχουν 7-9% περισσότερες πιθανότητες να σκεφτούν την αυτοκτονία από εκείνους που δεν εκφοβίζονται και μελέτες από τη Βρετανία έχουν δείξει ότι οι μισές από τις αυτοκτονίες μεταξύ των νέων σχετίζονται με τον εκφοβισμό, σύμφωνα με το healthyplace.com.

Υπάρχουν τρόποι για να βοηθήσετε το παιδί σας να αποκτήσει τα απαραίτητα εργαλεία για να καταπολεμήσει αυτή τη φοβερή μορφή κακοποίησης. Ένας φοβερός τρόπος είναι να τους διδάξετε πολεμικές τέχνες. Αυτοί είναι οι 5 λόγοι για τους οποίους τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν πολεμικές τέχνες.

1. Χτίζουν αυτοπεποίθηση και αυτογνωσία

Η εκμάθηση πολεμικών τεχνών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αναπτύξει το παιδί σας αυτοπεποίθηση. Η αυτοπεποίθηση σε ένα παιδί είναι πολύ σημαντική για την ανθρώπινη ανάπτυξη. Τα παιδιά με αυτοπεποίθηση δημιουργούν τους ενήλικες του αύριο με αυτοπεποίθηση. Το ταξίδι της εκμάθησης πολεμικών τεχνών είναι κάτι πολύ περισσότερο από το να μαθαίνετε πώς να παλεύετε. Διδάσκει ένα άτομο πολλά για τον εαυτό του.

Σύμφωνα με το physchologytoday.com, οι ψυχολόγοι έχουν διαπιστώσει ότι τα παιδιά συμπεριφέρονται σαν νταήδες επειδή είναι πολύ "επιρρεπή στην ντροπή". Αυτό σημαίνει ότι φοβούνται ότι οι αποτυχίες ή οι ελλείψεις τους θα εκτεθούν.

Οι πολεμικές τέχνες αναπτύσσουν τόσο το μυαλό όσο και το σώμα, οπότε βοηθούν τον ασκούμενο να βρει άνεση σε αυτό που είναι.

Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για τα παιδιά να το μάθουν σε νεαρή ηλικία. "Εάν τα παιδιά έχουν μια ισχυρή αίσθηση του εαυτού τους, είναι λιγότερο πιθανό να βιώσουν αρνητικές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις και πιο πιθανό είναι να έχουν θετικές σχέσεις και πράγματα όπως ο εκφοβισμός και ναι, μπορεί να μειωθούν", δήλωσε η Alma-Jane O'Donnell, παιδικός και οικογενειακός θεραπευτής στο G.S.E.L.

2. Μάθετε δεξιότητες αυτοάμυνας

Ένα βασικό όφελος για τα παιδιά που μαθαίνουν πολεμικές τέχνες είναι να μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους σε περίπτωση που ο εκφοβισμός γίνει σωματικός. Ένα απίστευτα τρομακτικό συναίσθημα για ένα θύμα εκφοβισμού είναι να μην ξέρει πώς να υπερασπιστεί τον εαυτό του αν αναγκαστεί να το κάνει. Η κατοχή αυτής της γνώσης θα προετοιμάσει το θύμα για έναν αγώνα και θα του παρέχει εργαλεία για να εξαλείψει γρήγορα την απειλή. Αυτό θα μειώσει την πιθανότητα σοβαρού τραυματισμού και θα βοηθήσει στη διαφυγή από την κατάσταση το συντομότερο δυνατό.

3. Αποκτήστε την ικανότητα να αξιολογείτε τις απειλές

Το να γνωρίζει κανείς ότι μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του είναι πολύ σημαντικό και μπορεί να αποτρέψει εντελώς μια διαμάχη. Οι μαθητές μας αποκτούν την ικανότητα να κρίνουν τις απειλές και να αναγνωρίζουν πότε υπάρχει πραγματικός κίνδυνος. Είναι μια πολύτιμη δεξιότητα να μπορεί κανείς να αναγνωρίζει πότε ένας νταής είναι «ψαροτικός» ή πραγματικά έτοιμος για καυγά.

Για να μην αναφέρουμε ότι είναι σε θέση να αναγνωρίσουν αν υπάρχει μια ομάδα πιθανών επιτιθέμενων. Το να ξέρετε πώς να διαβάζετε μια απειλή μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ του να ξεφύγετε από την κατάσταση με μερικά χτυπήματα και μώλωπες, να τραυματιστείτε σοβαρά ή ακόμη και να σκοτωθείτε.

4. Μάθετε πώς να απομακρύνεστε

Στα σχολεία σήμερα, υπάρχει μεγάλη πίεση από τους συνομηλίκους. Η πίεση των συνομηλίκων καθιστά πολύ δύσκολο για τα παιδιά να σκέφτονται μόνα τους και να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις. Αυτό μπορεί να ειπωθεί και για την απομάκρυνση από τη σύγκρουση. Θυμάστε παλιότερα όταν ο νταής έλεγε ότι θα δείρει κάποιον μετά το σχολείο στις 3 η ώρα; Ήταν το μόνο για το οποίο μπορούσαν να μιλήσουν όλοι μέχρι το τέλος της ημέρας.

Το κουδούνι μετά το σχολείο χτυπάει και τώρα ο νταής και το θύμα περιτριγυρίζονται από ένα «μάτσο» παιδιά που υποκινούνται και είναι έτοιμα να δουν μια αιματηρή μάχη. Το πιο δύσκολο πράγμα εκείνη τη στιγμή είναι απλά να απομακρυνθείς. Με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι ακόμη πιο δύσκολο.

Το άτομο που απομακρύνεται χαρακτηρίζεται δειλός ή αλήτης κάνοντας τον εκφοβισμό πιο σοβαρό. Σε ένα παιδί που έχει εκπαιδευτεί και έχει αυτογνωσία, το να φύγει μακριά γίνεται πολύ πιο εύκολο. Ένα παιδί που καταλαβαίνει ότι έχει την επιλογή να εμπλακεί ή όχι είναι ένα ενδυναμωτικό συναίσθημα.

5. Αποφύγετε να γίνετε στόχος εκπέμποντας αυτοπεποίθηση και θετική ενέργεια.

Ένα παιδί που έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και κατανοεί τη σύγκρουση έχει περισσότερες πιθανότητες να την αποφύγει. Ένα σημαντικό θέμα των περισσότερων πολεμικών τεχνών είναι η έμφαση στην πειθαρχία, στην αποφυγή της σύγκρουσης όταν είναι δυνατόν και στην εστίαση στη θετικότητα. Αυτές οι δεξιότητες είναι απαραίτητες για κάθε παιδί που φοιτά στο σχολείο στις μέρες μας.

Ο σχολικός εκφοβισμός προκαλεί σε όλο και περισσότερα παιδιά κατάθλιψη, μακροχρόνιες επιπτώσεις και ακόμη και αυτοκτονία. Λόγω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η ντροπή του εκφοβισμού μπορεί πλέον να μοιραστεί σε όλο το διαδίκτυο για να το δει όλος ο κόσμος, γεγονός που επιτείνει το πρόβλημα.

Το να εξοπλίζετε το παιδί σας με τα εργαλεία για να ξεπεράσει τις δυσάρεστες κοινωνικές καταστάσεις είναι η δουλειά μας ως γονείς και δάσκαλοι πολεμικών τεχνών. Οι πολεμικές τέχνες δεν είναι η μόνη απάντηση στο πρόβλημα του εκφοβισμού ενός παιδιού, αλλά είναι ένα εξαιρετικό θεμέλιο. Οι γνώσεις που αποκτά το παιδί από την εκμάθηση μιας πολεμικής τέχνης είναι κάτι που μπορεί να κουβαλάει μαζί του για το υπόλοιπο της ζωής του.

Καλέστε μας στο:

2104811126

να συναντηθούμε και να μιλήσουμε για το δικό σας παιδί και μαζί να βρούμε τρόπο να τονώσουμε την αυτοπεποίθησή του πριν να είναι αργά.

 

Με εκτίμηση,

Χριστόφορος Χριστοδούλου