Haedong Kumdo

Posted by atrapos 09/08/2017 0 Σχόλια Τέχνες,

Το σπαθί δεν ψεύδεται ποτέ.

 
Είναι έντιμο κι απροκατάληπτο, ένας εξαιρετικός δάσκαλος της αλήθειας.
 
Θα σου πω μερικά πράγματα που αφορούν το ταξίδι σου στο Haedong Kumdo:
- Όταν δείχνει ο δάσκαλος, παρακολούθα τον προσεκτικά και κινήσου έχοντας αυτόν στο νού σου. Αν δεν έχεις δάσκαλο ψάξε να βρεις ή φτιάξε στο νού σου την εικόνα του τέλειου δασκάλου και κινήσου βάση αυτής.
- Για να μάθεις αν το νερό είναι ζεστό ή παγωμένο πρέπει να το δοκιμάσεις μόνος σου, γι αυτό, ο μόνος τρόπος να διδαχθούν οι τεχνικές του σπαθιού είναι απευθείας από το νού του δασκάλου στο νού του μαθητή.
- Στόχος της τέχνης του σπαθιού είναι να τελειοποιήσουμε τον εαυτό μας. Βεβαίως  είναι ανθρωπίνως αδύνατον να φτάσει κανείς την τελειότητα, όμως το να μην προσπαθούμε μας υποβιβάζει ως ανθρώπους.
- Για να ζωντανέψει η δεξιότητα, ο νούς και το σπαθί θα πρέπει να δουλεύουν μαζί σαν ένα.
- Ο δάσκαλος καταλαβαίνει την πρόοδό σου στη ζωή όταν βλέπει να αλλάζει η κίνησή σου πάνω στην τέχνη, τόσο απλή μα σύνθετη αντίληψη.
- Η γλώσσα είναι μαλακή και τα δόντια σκληρά. Όμως με τα χρόνια τα δόντια χαλάνε αλλά η γλώσσα όχι. Το μαλακό είναι δυνατότερο από το σκληρό.
- Ο δάσκαλος θα σου δείξει την ατραπό αλλά πρέπει μόνος σου να τη βαδίσεις. Τα μυστήρια ζωντανεύουν μόνο μέσω της αδιάκοπης εξάσκησης.
 
Μην κυνηγάς τις πολλές τεχνικές, φόρμες και πληροφορίες. Κάνε την κάθε τεχνική δική σου, μελετώντας τις μια προς μια.
 
 
Αν σε ενδιαφέρει να επενδύσεις σε αυτό το ταξίδι κάλεσέ μας στο 2104811126.
 
Atrapos Martial Arts
 
Inspiring People & Empowering Lives Through Martial Arts
 
Decide-Commit-Succeed

 

HAE σημαίνει Θάλασσα, DONG σημαίνει Ανατολή, KUM σημαίνει Σπαθί και DO σημαίνει Δρόμος.

 

Εν συντομία ¨Ο δρόμος του σπαθιού στην ανατολική θάλασσα¨

To HaedonKumdo είναι μια Κορεατική παραδοσιακή πολεμική τέχνη του σπαθιού, που επιτρέπει το σωστό χειρισμό βίαιων κι επικίνδυνων καταστάσεων. Στόχος του δεν είναι να κυριαρχήσει στους άλλους αλλά να καλλιεργήσει την αίσθηση της προσωπικότητας και του χαρακτήρα.

 

Περιλαμβάνει πρόγραμμα φυσικής κατάστασης το οποίο απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως φύλλου και ηλικίας. Βοηθάει στην καλύτερη εξάσκηση της πνευματικής διαύγειας(αύξηση της συγκέντρωσης κι ανακούφιση από την πίεση και την ένταση της καθημερινότητας), η διανοητική συγκέντρωση και τα γρήγορα αντανακλαστικά αποτελούν τα θεμέλια του Haedong Kumdo πάνω στα οποία είναι και βασισμένο.

 

Όταν το ξίφος κρατιέται στο χέρι, οι Κοσμικές ανησυχίες και τα φορτία εξαλείφονται και αντικαθίστανται με εμπιστοσύνη κι αγωνιστικότητα.

 

           

 

To Haedong Kumdo έχει και τέσσερις βασικούς κανόνες:

 • Αγάπη για την πατρίδα
 • Σεβασμός και υπακοή στους γονείς
 • Σεβασμός στους μεγαλυτέρους
 • Κάνε καλά και σωστά πράγματα.

 

9 Βασικές Αρχές του Haedong Kumdo

 1. Πρέπει να χειρίζεστε το ξύλινο σπαθί όπως ένα αληθινό σπαθί,με σύνεση.
 2. Πρέπει πάντα να καταβάλετε προσπάθεια στο να επιτύχετε την ένωση μεταξύ του σπαθιού και του μυαλού.
 3. Οι πρακτικές με το σπαθί πρέπει να εκτελούνται προς όλες τις κατευθύνσεις, από τους εκπαιδευόμενους ώστε να κατανοούνται και να μην εκτελούνται απρόσεκτα κι απερίσκεπτα.
 4. Το ξίφος χρησιμοποιείταιγια τις φόρμες στο Kumdo, οι οποίες είναι ο επίσημος τρόπος στην εκπαίδευση, στο δρόμο του σπαθιού.
 5. Η πρακτική στο Kumdo είναι ένας τρόπος/δρόμος προς την πειθαρχία όπως επίσης για την απόδοση στην καθαριότητα του σώματος και του μυαλού, έτσι δεν πρέπει να θεωρηθεί ή να εκτελεστεί χωρίς συγκέντρωση.
 6. Όποιος ασκεί το ξίφος πρέπει να είναι συγκεντρωμένος και χωρίς εμπόδια . Οι ασκούμενοι πρέπει πάντα να διατηρούν μια συλλογή στάση, και να εκπαιδεύονται με αφοσίωση.
 7. Οποιοσδήποτε διαθέτει και χρησιμοποιεί το σπαθί πρέπει να είναι διακριτικός έναντι των άλλων, να έχει ανοιχτό μυαλό και να είναι ταπεινός.
 8. Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η εξάσκηση με το σπαθί είναι ευεργετική για την υγεία και πηγή αναζωογόνησης.
 9. Πάντα να είσαστε ευγνώμονες στον εκπαιδευτή σας και να δείχνετε απόλυτο σεβασμό για τη διδασκαλία στο δρόμο του σπαθιού. Αυτό θα επιτρέψει σε κάποιον να αποκτήσει σοφία.

 

Ιδρυτής είναι ο Grandmaster Jeong SeongKim 9 dan.

 

Ο ιδρυτής επισκέπτεται τη χώρα μας κάθε χρόνο για σεμινάρια, εξετάσεις και αγώνες!

 

 

Εκπρόσωπος του Haedong Kumdo στη χώρα μας, πρόεδρος και Αντιπρόεδρος στην Ευρωπαική Ομοσπονδία Haedong Kumdo.

είναι ο  

Μάστερ Χριστοδούλου Χριστόφορος 4 dan