Δημοσθένης Αμπράζης
Trainer

Posted by giorgos 09/08/2017 0 Σχόλια Εκπαιδευτές,

Γεννημένος στην Αθήνα και με πολλές ανησυχίες ο Δημοσθένης Αμπράζης θα χαρακτήριζε την πορεία του μάλλον ως μιά τεθλασμένη γραμμή.


Ξεκινώντας από σπουδές στη Θεολογία και τη Φιλοσοφία συνειδητοποίησε τον έρωτά του για το Θέατρο ,το τραγούδι και το χορό.Έτσι,αποφοίτησε από τη δραματική σχολή Φωτιάδη και παρακολούθησε πλήθος μαθημάτων και σεμιναρίων Αγωγής Λόγου,τραγουδιού,κινησιολογίας,θεατρικής σημειολογίας,Υποκριτικής/Αυτοσχεδιασμού,Performance Writing,Κλασικού χορού (Vanganova system),Σύγχρονου Χορού (Limon release,Laban,Graham),Hip Hop,,Jazz,contact improvisation,Feldenkrais-awareness through movement,Βιωματικής Ανατομίας με εφαρμογή στο Partnering και τη Yoga.


Ως ηθοποιός έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές και θεατρικές παραγωγές σε αθηναϊκά θέατρα και σε περιοδείες (Εθνικό,Αμόρε,Ποταμίτης,Δανδουλάκη,Βικτώρια,Τόπος Αλλού κ.α)σε έργα μοντέρνα,παιδικά και κλασσικά έργα (Σαίξπηρ,Μολιέρος,Γκολντόνι,Αριστοφάνης,Ευριπίδης κ.α).


Μέσα από το Θέατρο και την κίνηση άρχισε να αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα μέσα από τη σωματικότητα ως εργαλείο και φιλοσοφία.Έτσι,παρακολούθησε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων από την Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδας αναφορικά με τη χοροκινητική και τον κλασσικό χορό,το σύστημα Laban και την Πρωτόγονη Έκφραση.


Έχει εκπαιδευτεί από τη Βαρβάρα Σολομωνίδου στο σύστημα Ultimate Pilates of Greece ως Pilates instructor (Mat,Reformer,Wunda Chair,Fitball,Semiball,toning balls, Elastic bands,Foamroller,Ring,Pilates Stick,Pilates for Men,for kids,for Pregnancy,for Osteoporosis κ.α.).


Είναι Aerial Yoga instructor,εκπαιδευμένος σε δύο εκπαιδευτικά α)Swaha ,από τον Ευάγγελο Αποστολόπουλο και την Tanya Popovich και β) Aerialife Level up,από τη Μαρία Μαγκανάρη και Γιάννη Καρβέλη.


Γίνεται Yoga instructor,πιστοποιημένος από δύο εκπαιδευτικά προγράμματα 200h.,με δασκάλους τον Ευάγγελο Αποστολόπουλο και τη Jonni Lyn Friel (Athenstrainers) το πρώτο και Άννα Ζώρζου,Κατερίνα Κατσογρεσσάκη και Νίκο Φλωράκη (YogaWorks) στο δεύτερο.Και ,φυσικά, συνεχίζει την εκπαίδευσή του στη Yoga για τις 300 h στο YogaWorks.
Έχει εκπαιδευτεί σε Kettlebells,Suspension Training-Trx και Yoga for Kids.


Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και workshops αυτοάμυνας με τη Σου Παπαδάκου και Yoga  με το Σπύρο Καπνιά Garudanada,Μιχάλη Φιλίνη,Garth Hewitt.


Εκπαιδεύεται στην Ashtanga από το Δημήτρη Παπαδάκη και στο Τang Soo Do (Κορεατικό Καράτε) από το Master Χριστόφορο Χριστοδούλου,6ο Dan.


Διδάσκει επί σειρά ετών Θέατρο και αυτοσχεδιασμό σε σχολεία.Είναι Δάσκαλος Θεάτρου στην ΕΣΤΙΑ (Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας για άτομα με νοητική υστέρηση),σκηνοθετεί,επιμελείται της κίνησης σε θεατρικά σχήματα,εμφανίζεται ως χορευτής,μίμος κ.α.


Έχει συμμετάσχει σε στο δημιουργικό και εκπαιδευτικό κομμάτι events,ασχολείται με συγγραφή θεατρικών έργων,ποίησης,με την αρθρογραφία ,ενώ τελευταία συγκεντρώνει την πείρα του ,για να συγκροτήσει το σύστημα  Yog@drama ερευνώντας τη σύνδεση της Yoga και των Πολεμικών Τεχνών με το Θέατρο.